Laptopszalon

Hogyan növeltük 52%-kal a Laptopszalon konverziós rátáját?

A Laptopszalon azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy segítsük őket az online marketing aktivitásuk újraindulásában, tevékenységeik rendszerezésében és a kampánystratégiájuk kidolgozásában. Már meglévő webshopjukat szerették volna egy jobban konvertáló e-kereskedelmi oldallá alakítani, ahol megnövekedett forgalom mellett magasabb profitot realizálhatnak.

 

Több oldalon eltöltött idő több vásárlót eredményez

A Laptopszalon Magyarország egyik legnépszerűbb számítástechnikai szaküzlet- és szervizhálózata, amely saját webáruházzal is rendelkezik. Termékválasztékuk legnagyobb hányadát a laptopok, notebookok és okoseszközök alkotják, de megtalálhatóak itt barkács- és háztartási eszközök, drónok és egyéb szórakoztató elektronikai eszközök is. Egy jobban konvertáló, magasabb forgalommal rendelkező webshopot szerettek volna, amelyen elegendő időt tölt a látogató, és a kosara sem marad üresen.

+22,1% - Hirdetésköltség megtérülése

2020. június és 2021. december között hirdetéseik 22.1%-kal jobban teljesítettek

-75% - Egy vásárlás megszerzése

Másfél év alatt az egy vásárlás megszerzésére költött hirdetési összeg 75%-kal csökkent.

+52% - Konverziós arány

Egy év alatt 52%-kal több konverziót mértünk a webshopjukban.

-72% - Visszafordulási arány

Az oldalelhagyók száma 72%-kal csökkent.

52%-kal magasabb konverziós arányt és 72%-kal kisebb visszafordulási arányt sikerült elérnünk

 

Kihívás

2020. júniusban indult el az együttműködésünk és náluk is hasonló kihívással találkoztunk, mint sok más ügyfelünknél: a weboldal vásárlási eseményeinek mérési mutatói nem voltak megfelelően beállítva, így hiába rendelkeztek webshoppal és futtattak korábban hirdetési kampányokat, a költések nyomán keletkezett konverziók nem voltak megfelelően mérve.

 

R

Megoldás

Miután megvizsgáltuk a Google és Facebook hirdetési fiókokat és végigvettük milyen javításokat kell végrehajtani bennük és milyen fejlesztéseket érdemes eszközölni, következhetett az online kampánystratégia felépítése.

Új kulcsszólistát készítettünk, profi szövegekkel és hirdetésbővítményekkel megtámogatott új kampánystruktúrát kapott az egész fiók.

Első körben a keresőmotorban megjelenő hirdetési stratégiát dolgoztuk ki, majd következett a közösségi médián megjelenő fizetett hirdetések kidolgozása, és ezek teljes kampánymenedzsmentje.

A mérések megfelelő beállítása és a kampányok indulását követően fontos volt azt is elérnünk, hogy a webshopba érkező látogatók konvertáljanak, azaz elegendő időt töltsenek az oldalon és vásároljanak. Így a PPC hirdetésekből érkező forgalomra vonatkozóan 18 hónap alatt sikerült a visszafordulási arányt (bounce rate) 72,72%-kal csökkentenünk, a konverziós rátát pedig 52,42%-kal növelnünk.

AKARSZ TE LENNI A KÖVETKEZŐ SIKERSZTORI?