Védekezz a kattintási csalások ellen!

Vállalkozásod méretétől függetlenül, ha fizetett hirdetéseket használsz, olyan kattintásokért is fizetsz, amelyek nem érvényesek – lehet, hogy versenytársaktól vagy éppen botoktól származnak. Azért hoztuk létre a Click Fraud Prevention szolgáltatásunkat, hogy segítsünk a hirdetőknek küzdeni ellenük és biztosítsuk, hogy csak az értékes forgalmat generáló kattintásokért fizessenek.

Mik azok a fals kattintások?

“A reklámcsalásokból származó globális veszteség 2020-ban 35 milliárd dollár volt.”
(MarTech, 2021)

A PPC hirdetések hamis lekattintása a hirdető hirdetési költségvetésének elégetése érdekében történik. Legtöbb esetben automata programok, ún. botnetek okozzák, de a versenytársak is állhatnak a jelenség mögött. Valamint a kattintási csalások különböző bűnbandák pénzszerzésére is szolgálhatnak.

Több tanulmány is utal arra, hogy nem számít a vállalkozás mérete, a hamis kattintások cégmérettől függetlenül bárkit elérhetnek, akik online hirdetnek. Az anyagi kár természetesen drámai mértékben eltérő lehet attól függően, hogy a vállalkozás mennyire támaszkodk a digitális hirdetéseire.

A Markesticnél szenvedélyünk a költséghatékony reklámköltés, és az, hogy megbízható adatokat szolgáltassunk ügyfeleinknek. Azáltal, hogy kiemelten nagyköltségvetésű hirdetési fiókokat kezelünk, és a digitális az új normális sok vállalkozás számára, szükségét éreztük egy olyan szolgáltatás létrehozásának, amely biztosítja, hogy minden egyes kattintás értékes legyen számukra, amiért fizetnek.

Hogyan küzdünk a hamis kattintások ellen?

Kapcsolatfelvétel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küldünk egy e-mailt a szolgáltatással kapcsolatos további információkkal.

Aktiválás

Végigvezetünk a szolgáltatás aktiválásának folyamatán. 

Riportálás

Havi riportokban mutatjuk meg a költségmegtakarító hatást.

Tényleg megéri?

Ez függ a hirdetési költségvetéstől és attól, hogy vállalkozásod mennyire támaszkodik a digitális hirdetésekre – de általában a kattintások legalább 5%-a hamis.​ Cserébe nem kérünk mást, mint a megtakarított költségkeret 15%-át – de legalább a teljes hirdetési költségkeret 1%-át.

Mivel a hamis kattintások aránya iparágtól függően változik, aktívan figyelemmel kísérjük a szolgáltatás hatékonyságát, és tájékoztatunk, hogy mennyire éri ez meg Neked. A havi előfizetésen alapuló számlázásunkkal bármikor leállíthatod a szolgáltatást.

Nézzünk meg két esetet, amelyek segíthetnek a döntésben

1%-os hamis kattintási arány

Havonta 10 000 eurót költesz Google Ads kampányokra. A szolgáltatás a kattintások 10%-át hamisnak érzékeli, így 1000 eurónak megfelelő extra, hasznos forgalom jut el a weboldaladra a Google Ads hirdetésekből. Mi ezért az optimalizált forgalom összegénk a 15%-át, azaz 150 eurót számlázunk ki, és még így is “nyersz” 850 eurót.

15%-os hamis kattintási arány

Havonta 10 000 eurót költesz. A szolgáltatás a kattintások 5%-át érzékeli hamisnak, azaz 500 eurónak megfelelő extra, hasznos forgalom jut el a weboldaladra a Google Ads hirdetésekből, mi pedig 100 eurót számlázunk (a 10 000 euró 1%-át). Így még mindig 400 euróval vagy beljebb.

A Google nem szűri a hamis klikkeket?

Jogosan merülhet fel benned a kérdés: „ a Google (vagy más hirdetési hálózatok) nem szűri ki alapból az érvénytelen kattintásokat?”

És igen, igazad van. De…

A Google egy nagyon alapszintű forgalomszűrő szolgáltatást kínál, amely első védelmi vonalként működik a Google Ads-fiókban a nagyon nyilvánvaló kattintási csalások és érvénytelen forgalom ellen, de ez nem egy személyre szabott szolgáltatás, amely a fiókbeállításokon, iparágon és egyéb igényeken alapul.

A mi szolgáltatásunk egy kifinomult másodszintű védelemként működik, páratlan kiegészítő védelmet nyújtva az érvénytelen és nem jogszerű forgalom ellen, olyan, akár egy tűzfal a kattintásaid számára. Egy egyedi algoritmus, amelyet a vállalkozásodra és iparágadra szabunk.

Mire vársz?

A kereső hirdetésekre érkező kattintások 11%-a fals.

Előfizetéses-alapú havi díjas szolgáltatás.

Csak az értékes és valódi érdeklődőktől származó kattintásokért fizetsz.

Havi jelentéseket készítünk a fiókodban elkövetett csaló tevékenységekről.

Megoldásunk 98%-kal csökkenti a fals botkattintásokat, és ezzel 29%-kal javítja a forgalom minőségét.

Könnyen aktiválható.

AKARSZ TE LENNI A KÖVETKEZŐ SIKERSZTORI?