Ecofamily

Kíváncsi vagy, hogyan generáltunk minden marketingre fordított forintból 70-szeres árbevételt?

Az EcoFamily célja volt, hogy az online marketing eszközeivel növeljék a fizikai boltjaikba betérő vásárlók számát, valamint az online rendeléseik száma is emelkedjen.

70-szeres bevétel szorzó a hirdetési költségeken

Fontos mérföldkövet tűztek ki maguk elé, 2021 év végére el akarták érni az 1 milliárd forint árbevételt, miközben teljesítik a fizikai üzleteikre meghatározott eredményességi mutatókat. Hogy mindezt költséghatékonyan oldjuk meg, a konverziós arány optimalizálásával a tranzakció szám és árbevétel növelése volt a cél. Az EcoFamily-vel 2021 év elején kezdődött az együttműködésünk, már meglévő ügyfelünk ajánlásával. 2022-ben egy országos lefedettséggel, 56 fizikai áruházzal bíró, főleg élelmiszert és háztartási árut értékesítő kiskereskedelmi láncról beszélünk, amely több, mint 1200 főt foglalkoztat.

+ 25% - Hirdetés megtérülés

2020 és 2021 között hirdetéseik átlagosan havonta 25%-kal jobban teljesítettek.

-27% - Egy vásárlás megszerzése

1 év alatt az egy vásárlás megszerzésére költött hirdetési összeg 27%-kal csökkent.

65% - Árbevétel

A bevételük 65%-a direkt PPC forgalomból származik.

A bevételük 65%-a direkt PPC forgalomból származik

 

Kihívás

Amikor átvettük a hirdetési fiókjaikat, az alap e-commerce mérések nem voltak megfelelően beállítva, többek között a PPC költéshez köthető konverziók nem voltak maradéktalanul bemérve. Így első lépésként a Google Analytics Enhanced E-commerce, majd a Facebook Pixel mérési beállításokat kellett rendbe tennünk.

A 2020-ban kitört pandémia őket is hasonló kihívások elé állította, mint más e-kereskedelmi szereplőket, így a megváltozott fogyasztói igényeket kiszolgálva, egy rendkívül kompetitív piaci környezetben kellett versenyezniük.

R

Megoldás

A mérés meghatározó kérdéskör volt számukra, hiszen fontos volt látniuk, hogy a webáruházukban történt aktivitások során milyen márkákat preferálnak a felhasználók, milyen termékeket vásárolnak leginkább.

Jelentősen emelkedtek a rendelés leadások olyan városokban is, ahol még nem rendelkezik fizikai üzlettel az EcoFamily, köszönhetően az aktív online jelenlétnek, a folyamatosan optimalizált hirdetéseknek és kampánykezelésnek.  

A Google Ads hirdetések fontosságát jól jelzi, a 2021. május és december közti több, mint 30.000 e-kereskedelmi tranzakció 59.4%-a köthető direktben hirdetésekből származó forgalomhoz. 

AKARSZ TE LENNI A KÖVETKEZŐ SIKERSZTORI?