5 gyakori hiba, amit a cégek elkövetnek az e-mail marketingjük során

A cikket írta a Markestic

2023-05

Az e-mail marketing egy nagyon hatékony eszköz lehet a vállalkozások számára, amely segíthet az eladásaik mellett mélyebb kapcsolatot kialakítani a vásárlókkal. Azonban sok cég hajlamos hibákat elkövetni ebben a folyamatban, amelyekkel csökkenthetik az e-mail kampányok hatékonyságát és befolyásolhatják a cég imázsát.


Most öt ilyen példát hoztunk, amelyeket ha elkerülsz, akkor nagy eséllyel indulsz el a sikeres email marketing útján:


Rosszul megválasztott célközönség

Az egyik legnagyobb hiba, hogy a cégek nem megfelelően határozzák meg az e-mail kampány célközönségét. Ha az üzenet nem illeszkedik a címzettek érdeklődéséhez, akkor valószínűleg nem is éri el a várt hatást.

Túl sok reklám

A túl sok reklám küldése csökkentheti az olvasók érdeklődését és akár nagyobb leiratkozói hullámot is elindíthat. Sokkal jobb eredmény érhető el, ha az üzenet inkább informatívabb és csak néhány ajánlattal vagy kuponkóddal van megfűszerezve.

Rosszul megírt üzenetek

Az üzeneteknek jól megírtaknak kell lenniük, helyesírási és nyelvhelyességi szempontból is. Ezt talán nem is kell túlragozni, hogy miért. 🙂

Nem megfelelő címek

Az e-maileknek adott címek kulcsfontosságúak, mivel ezek határozzák meg, hogy az ügyfelek megnyitják-e egyáltalán a levelet. A címsoroknak rövidnek és relevánsnak kell lenniük, hogy felkeltsék az érdeklődést és célba juttassák az üzenetet.

Nem megfelelő hivatkozások

Az e-mailekben lévő hivatkozásoknak a megfelelő oldalakra kell irányítaniuk. Ha a hivatkozások nem működnek, vagy rossz oldalra irányítanak, az csökkentheti az ügyfelek bizalmát a céggel szemben.

Ha az e-mail marketinget hatékonyan alkalmazod, az a vállalkozásod számára hatalmas előnyökkel járhat. Azonban, hogy valóban szeretnéd kiaknázni ennek a csodálatos eszköznek az erejét, kerüld el az általunk bemutatott leggyakoribb hibákat. A célközönségednek releváns témakörökben és helyesen megírt, érdekfeszítő levelek küldésével elérheted azt az áttörést, amire mindig is vágytál a vállalkozásodban. Azt a pillanatot, amikor a feliratkozóid törzsvásárlóiddá válnak és másoknak is ajánlják termékeidet. Csak rajtad áll, hogy ez a pillanat mikor jön el!

Ami még érdekelhet...

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált termékek és szolgáltatások az igényeikhez legjobban illeszkednek, kihívást jelent...

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Mint a legtöbb közösségi média platform, a LinkedIn is folyamatosan frissítésekkel rukkol elő, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóinak. Az új funkcionalitásokkal és újításokkal...