Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

A cikket írta a Markestic

2023-04

Mint a legtöbb közösségi média platform, a LinkedIn is folyamatosan frissítésekkel rukkol elő, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóinak. Az új funkcionalitásokkal és újításokkal a felhasználók könnyebben megtalálhatnak olyan lehetőségeket, amelyek segítik őket álláskeresésükben, álláshirdetés feladásában vagy éppen a karrierjükben való előrelépésben.

Kíváncsi vagy mi várható az elkövetkező időszakban a LinkedIn háza táján? Akkor olvasd el rövid összefoglalónkat az idei frissítésekről:

A tartalom optimalizálása

A LinkedIn főleg tartalommarketing platformként növekedett az elmúlt években. 2023-ban várhatóan az algoritmusok tovább finomodnak, javul a tartalmak értéke és könnyebben kiválaszthatóak lesznek a kulcsszavak és az elsődleges keresési szavak. Érdekes lehetőség lesz az is, hogy csak az előfizetők érhetik el a prémium tartalmakat, így a szakértők számára jobb lehetőségeket kínálhatnak a prémium tagok által létrehozott tartalmak.

Több lehetőség az álláskeresőknek

2023-ban a LinkedIn álláskeresési lehetőségei tovább bővülnek, és lehetőséget adnak az álláskeresőknek, hogy egyedileg keressenek rá potenciális munkahelyekre. A felhasználók a szűrők segítségével kiválaszthatják az általuk keresett pozíciókat, a fizetési tartományt, a cég méretét stb. A LinkedIn által kínált konkrét lehetőségek tárháza is növekedni fog, amelyek még alkalmasabbak lehetnek az adott álláskereső igényeinek kielégítésére.

Kép- és videó alapú szolgáltatások

Napjainkban a közösségi média oldalak leginkább képekkel és videókkal vannak tele, de a LinkedIn még mindig főleg a szövegalapú tartalmakra épít. Azonban 2023-ban ez is megváltozhat: a platform valószínűleg jobban fogja támogatni a felhasználókat abban, hogy videókat és képeket töltsenek fel a profiljukra. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még színesebb tartalmakat készítsenek és fogyasszanak, valamint több információt tegyenek közzé saját oldalaikon.

Posztok időzítése

Talán az egyik legjobban várt frissítés lehet a posztok időzítésének lehetősége. A posztolás gomb mellett közvetlenül megjelenő óra jelre kattintva válik elérhetővé a funkció, amivel a poszt közzétételének napját és pontos óráját is be lehet majd állítani.

Ezek az újítások formálják majd a LinkedIn-t, és biztosan nagy hasznot hoznak majd a felhasználóknak. Ehhez azonban fontos a passzív tartalomfogyasztás mellet az aktív és tudatos részvétel a közösségi médiában. Érdemes átgondolni az online jelenléttel kapcsolatos célokat és ehhez igazítani a LinkedIn kommunikációt is, akár az említett újdonságok felhasználásával.

Ami még érdekelhet...

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált termékek és szolgáltatások az igényeikhez legjobban illeszkednek, kihívást jelent...