5 kreatív ötlet, hogyan használd a BeReal applikációt a vállalkozásodban

A cikket írta a Markestic

2023-02

A BeReal app az egyik leggyorsabb növekedést befutó applikáció, amely nemrégiben az amerikai Apple App Store-jának a toplistájára is került. De mit is tud ez az alkalmazás, és hogyan tudod a vállalkozásod marketing stratégiáját megfűszerezni vele? Mutatjuk!

BeReal – avagy vállald fel a valódi arcod

Az applikáció, ahogyan a nevében is benne van, arra buzdítja a felhasználóit, hogy a valódi arcukat mutassák meg a közösségi médiában. Ami egyben azt is jelenti, hogy az appban egyáltalán nem találhatóak filterek, szerkesztési lehetőségek, de még kedvelni sem lehet egymás tartalmait. Ezzel azt a célt kívánja elérni, hogy valós képet mutassanak egymásnak a felhasználók, ahelyett, hogy a nagyobb követőszám elérése érdekében hamis arcot varázsolnának maguknak. De létezhet egyáltalán a közösségi média és a reklámzaj világában ‘valós arc’? Nos, a BeReal az biztos, hogy mindent megtesz érte.

Van helye az alkalmazásnak a marketingben?

A rövid válasz: igen, de nem minden márka esetén. A BeReal jelenlegi működési szabályzata szerint nem lehetséges a márkák által előszeretettel használt influencer együttműködések vagy hirdetések megjelenítése a platformjukon. Ez még nem kell, hogy kedved szegje, ugyanis számos más módon is kihasználhatod az alkalmazásban rejlő lehetőségeket.

De akkor hogyan állhatja meg a helyét mégis a marketing stratégiádban?

Ha úgy érzed a vásárlóid nyitottak a trendi applikáció használatára, illetve te is komfortosnak érzed a filterek nélküli megjelenést, akkor remek kapuk nyílhatnak meg a marketing kommunikációdban.

 1. Ossz meg kulisszatitkokat!
  Ha a márkád komfortos a valódi arcának megmutatásával, akkor néhány kulisszatitkok megosztása kitűnő tartalom lehet. Így, mivel nem csak a tökéletesre retusált termékfotókat látják a vásárlóid, máris személyesebbnek érezhetik a márkádat, és többnek egy szimpla cégnél.
 2. Építs közösséget Z generáció számára!
  Manapság több cég törekszik a közösségépítésre, hiszen így könnyebb törzsvásárlói bázist is építeniük. A BeReal nagy rajongói a Z generáció tagjai, így ha ők a célcsoportod, mindenképpen érdemes beépítened az alkalmazást a marketingstratégiádba.
 3. Éljen a mentális egészség!
  A legtöbb kritika talán a szépségipari cégeket érheti, ha a filterek és a Photoshop használatáról esik szó. Nem véletlenül, hiszen valóban ez az iparág nyúl talán leghamarabb és legtöbbször a szépészeti utómunkákhoz. Ha te is ezen a területen mozogsz, sokat segíthetsz a vásárlóknak a mentális egészségük fenntartásában, ha alkalomadtán smink előtti, natúr képeket is megosztasz a felületeiden. Ezzel nem csak a márkád több arcát mutatod meg, de a vásárlóid is közelebbinek érezhetik majd magukhoz azt a valódisága miatt.
 4. Ismerd meg az embereket!
  A COVID-járvány és az azt követő lezárások során jelentős változás történt a közösségi média világában. Az embereket elkezdték kevésbé érdekelni a tökéletesen megszerkesztett és aprólékosan összeválogatott posztok, helyettük a hitelesebb tartalmakat kezdték el preferálni. Miért ne adnád meg te is nekik?
 5. Készítsenek tartalmat a vásárlóid!
  Erősítheti a bizalmat másokban is, és növeli a márkád hitelességét, ha vásárlóid visszajelzéseiből is megosztasz néhányat az oldalaidon. Kérj tőlük bátran akár BeReal tartalom formájában és posztold közösségi média felületeiden!

Ha hasznosnak és a márkáddal önazonosnak találod tippjeinket, érdemes felülnöd neked is a BeReal vonatra és kihasználni annak lehetőségeit. Nem csak a márkád kommunikációjába hozhatsz be így új irányokat, de követőidnek is felfrissülést hozhat néhány valódi, emberibb tartalom a szerkesztett képek és like vadászat világában.

Ami még érdekelhet...

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált termékek és szolgáltatások az igényeikhez legjobban illeszkednek, kihívást jelent...

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Mint a legtöbb közösségi média platform, a LinkedIn is folyamatosan frissítésekkel rukkol elő, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóinak. Az új funkcionalitásokkal és újításokkal...