Hogyan legyen sikeresebb a marketinged 2023-ban? 

A cikket írta a Markestic

2023-01

Az elmúlt években rengeteg változást láttunk a marketing világában, és úgy néz ki ez a trend tovább dübörög 2023-ban is. Annak érdekében, hogy lépést tarts az újdonságokkal, és biztosítsd, hogy márkád releváns maradjon, fontos, hogy tisztában légy velük. Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogyan maradhatsz naprakész:

Storytelling

A történetmesélés hatékonysága a mai napig vitathatatlan. Valójában talán ez a leghatékonyabb módja a közönség bevonásának. Bizalmat épít, növeli a márkaismertséget és lojális követőtábort toboroz a márkád számára. Ha helyesen csinálod, a történetmesélés valóban jelentős mértékben növelheti a márkád eladásait.

Így használd a történetmesélést a marketingstratégiád részeként:

  • Döntsd el, melyik kulcsfontosságú üzenetet szeretnéd közölni a történeten keresztül (pl.: mit szeretnél hogy tegyenek az emberek, miután elolvasták/hallották a storydat?)
  • A brainstorming ez esetben is kihagyhatatlan: gyűjts össze néhány lehetséges történetet, amelyek segítenek eljuttatni a kulcsüzenetet (ehhez használhatsz akár meglévő adatokat vagy kutatást, esettanulmányokat)
  • Válassz egyet ezek közül a történetek közül, és mondd el/írd le néhány mondatban – voilá, készen is van az első storytelling tartalmad, amit ezután megoszthatsz a közösségi média felületeken, használhatod hirdetésekben is.

Influencer Marketing

Az influencer marketing egy olyan stratégia, amely befolyásos embereket használ egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Az influencerek általában a társadalom egy adott szegmensében jól ismert személyek, például hírességek és sportolók.

Sok márka sikerrel járt már az influencer marketinggel, mert ez szintén hatékony módja a célközönség elérésének – és segíthet új ügyfelek megszerzésében. A kulcs az, hogy megtaláld a vállalkozásod számára megfelelő influencereket, és ne felejts el az influencer munkadíjjal se számolni, amikor a marketing költségvetésedet tervezed. Az így készült tartalamaidat azonban szintén felhasználhatod akár az összes online felületen, ahol jelen vagy.

Közösségi média marketing

A közösségi média marketing idén sem megy ki a divatból, sőt egyre többen használhatják weboldalaik, szolgáltatásaik népszerűsítésére. A Hootsuite 2022-es statisztikái alapján az online közösségi felületeket használók száma folyamatosan növekvő tendenciát mutat, 2022. októberében már átlépte a 4,7 milliárdot a felhasználók száma. Használd te is bátran a platformokat, akár márkaismertség növelésére vagy lead generálására. A kulcs idén is az, hogy ismerd a social media platformok sajátosságait, és ennek megfelelően kommunikálj a követőiddel.

AI marketing

Az AI marketing lényegében a mesterséges intelligencia felhasználása a marketingben, amely segítheti a marketingeseket az ügyfélszolgálattal, a tartalomkészítéssel és termékajánlatok kidolgozásában is. Az ismétlődő feladatok, például az adatelemzés vagy az e-mail kampányok automatizálására egyre többször használják, de már a tavalyi évben is felütötte a fejét más területeken is, mint például a szövegírás, vagy a grafikai alkotások készítése.

2023-ban várhatóan ez a trend folytatja felfelé ívelő pályáját, így neked is érdemes lehet részletesebben megismerkedni a mesterséges intelligencia felhasználhatóságával a vállalkozásodban. Manapság a fogyasztók olyan zökkenőmentes vásárlási élményt követelnek, amely mindenkor kielégíti sajátos igényeiket – és az AI-technológia segíthet a személyre szabottság ezen szintjének elérésében azáltal, hogy tanul az egyes felhasználók viselkedéséből a márkával vagy vállalkozással való minden interakció során.

Chatbotok

A chatbotokról mostanában te is többször hallhattál, és ennek jó oka van. Elterjedésük ugyanis szintén szemmel láthatóan növekszik, egyre többen használják arra, hogy ügyfeleik kapcsolatba léphessenek a vállalkozásukkal – legyen szó ügyfélszolgálati, értékesítési vagy marketingcélokról.

A chatbotok a jelenleg zajló mesterséges intelligencia forradalom részét képezik – olyannyira, hogy egyre fejlettebbek, akár az emberi ügyfélszolgálati erőforrás teljeskörű helyettesítésére is képesek. A chatbotok térnyerése azért is fontos, mert az emberek zökkenőmentes interakciót várnak el, amikor manapság online lépnek kapcsolatba, ennek kielégítésére tökéletes eszköz lehet akár a te vállalkozásodban is!

Következtetés

Jelenleg sok olyan trend létezik a marketingben, amelyek segítségével márkád kitűnhet, és több emberhez juthat el. Használd őket bátran, és ne feletkezz meg a folyamatos fejlődésről, hogy hosszú távon is garantálhasd márkád eredményességét. Tudjuk, hogy nehéz megjósolni, hogy mely trendek maradnak meg, és melyek tűnnek el, de a megfelelő megközelítéssel úgy gondoljuk, hogy bármi történjen is, sikereket érhetsz el!

Ami még érdekelhet...

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált termékek és szolgáltatások az igényeikhez legjobban illeszkednek, kihívást jelent...

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Mint a legtöbb közösségi média platform, a LinkedIn is folyamatosan frissítésekkel rukkol elő, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóinak. Az új funkcionalitásokkal és újításokkal...