3 érv, miért használd a Pinterestet üzleti céljaid elérésére

A cikket írta a Markestic

2022-06

A Pinterest nem szokványos közösségi média platform. A Facebookhoz vagy az Instagramhoz hasonlítható, bár a felhasználók nagyon másképp és más célokra használják.

Elsősorban felfedezésre használják a plaformot, de leginkább keresőmotorként, akárcsak a Google-t, egy kis csavarral. A Pinteresten az emberek inspirációt keresnek a mindennapi életükhöz, ötleteket barkácsprojektekhez, úti célt a nyaralási terveikhez, gyakorlatilag bármit, amit a “való világban” is megtehetnek.

 

1. Használd a megfelelő képeket

 

A Pinteresten a “Pin”-ek, azaz a képek meghatározott stílusúak. Ha láttál már Pint, akkor tudod, miről beszélek. Vannak infografikák, útmutatók és termékek, de nem azok a szokásos posztok, amelyeket az emberek egy közösségi médiaplatformtól elvárnak.

 

Ezeknek a képeknek 2:3 arányúnak kell lenniük, egy logóval a (lehetőleg) bal felső sarokban és némi szöveggel. A Pinterest algoritmusa előnyben részesíti a meghatározott jellemzőkkel rendelkező vizuális képeket, ezek lehetnek (az előbb említetteken kívül) színek, emberek, stílusok is. A Pinterest nagyon megkönnyíti a tartalom létrehozását a platformján. Csak az eredeti képre van szükséged, és a beépített szerkesztőn keresztül minden szükséges átalakítás elvégezhető. Így nagyon könnyen elérheted, hogy a logód minden egyes képen megjelenjen, vagy hogy a legújabb pin-edben legyen egy felhívás a cselekvésre.

 

A Pineket táblákra lehet szervezni. Ezeknek a Boardoknak legalább 5-6 Pint kell tartalmazniuk, mielőtt közzéteszed őket.

 

2. Vedd figyelembe kik vannak jelen a platformon

 

De kik használják a Pinterestet? Havonta átlagosan 441 millió ember használja aktívan ezt a platformot felfedezésre! A Pinterest szerint ezen emberek többsége arra is használja a felületet, hogy vásároljon valamit, ami azt jelenti, óriási lehetőség rejlik benne a hirdetők számára. A Pinterest pedig igyekszik mindent megtenni azért, hogy a hirdetések beleolvadjanak a környező Pinekbe.

 

3. Használd ki az olcsó hirdetési lehetőségeket!

 

Emellett ez a platform az egyik, ha nem a legolcsóbb lehetőségnek számít a többi hirdetési platform között. A hirdetők számára a legnagyobb csábítást a Pinterest használatában a GfK US által végzett tanulmány szerint az jelenti majd, miszerint a Pinnerek 89%-a használta a platformot arra, hogy inspirációt találjon egy közelmúltbeli vásárláshoz. A Pinteresten az organikus és a reklámozott tartalmak egyaránt képesek sikeres katalizátorokká válni a vásárlásokhoz. A hirdetést igyekeznek a lehető legegyszerűbbé tenni, a legtöbb kampányépítési folyamat pedig hasonlít a Facebookéra, és nagyon hasonlóan is működik. Az egyetlen különbség, hogy keresőkampányokat is folytathatsz, ezért ne felejtsd el hozzáadni a hirdetéseidhez a releváns kulcsszavakat.

 

+1 Mindehhez pedig ügyfélszolgálat is jár

 

Az utolsó, de nagyon is hasznos hozzáadott értéke a platformnak, az ügyfélszolgálat. Minden hirdető megkapja a saját ügyfélszolgálati “ügynökét”, akit az ügyfél egy megosztott naptáron keresztül bármikor lefoglalhat egy online találkozóra. Ők mindig készen állnak arra, hogy segítsenek a kampányaidban, a Pinekkel vagy bármilyen más kérdéssel kapcsolatban, amit hozzájuk intézel.

 

Záró gondolatok

 

A Pinterest kiváló platform mind a kreatív egyének, mind a vállalkozásukat fejleszteni kívánó cégek számára. Tégy egy próbát Te magad, és nézd meg, mit tudsz kihozni vállalkozásodból!

 

Ha pedig van már vállalkozásod, fenn is vagy a Pinteresten, vagy szeretnél ott lenni, de nem látod át a hirdetési rendszerét, akkor érdemes lenne beszélgetnünk a lehetőségeidről!

Ami még érdekelhet...

Hogyan legyen sikeresebb a marketinged 2023-ban? 

Hogyan legyen sikeresebb a marketinged 2023-ban? 

Az elmúlt években rengeteg változást láttunk a marketing világában, és úgy néz ki ez a trend tovább dübörög 2023-ban is. Annak érdekében, hogy lépést tarts az újdonságokkal, és biztosítsd, hogy...

Ütős TikTok tippek vállalkozásoknak

Ütős TikTok tippek vállalkozásoknak

A TikTok egyre népszerűbb közösségi média alkalmazás, különösen a fiatalok körében. A platformot „az új Snapchatnek” nevezték el, és könnyen érthető, miért. A TikTok lehetővé teszi a felhasználók...