Miért éri meg kipróbálnod a Google Display és Video 360-t?

A cikket írta a Markestic

2022-05

Kár lenne kihagyni a leggyorsabban növekvő online hirdetési lehetőséget, nem gaz? iA programozott hirdetési reklámköltés tavaly 27%-kal nőtt, és az előrejelzések szerint idén eléri a 100 milliárd dollárt.

 

Mi az a programozott hirdetés-típus?

A programozott hirdetés az automatizált médiavásárlás mögött álló technológia, szemben az online hirdetési felület vásárlásának hagyományos (kézi) módjaival.

A különböző programmatic algoritmusok képesek a megfelelő hirdetéseket a megfelelő felhasználónak a megfelelő helyen, a megfelelő időben kiszolgálni.

A programozott médiavásárlás három típusba sorolható:

  • Valós idejű licitálás (angolul real-time bidding, RTB): ez a hirdetéselhelyezések nyílt piactere, ahol a hirdetési megjelenés árát valós idejű aukció dönti el. Ezt tartják a display hirdetési megjelenések megvásárlásának költséghatékony módjának.

 
  • Privát piactér (angolul privat marketplace, PMP): Az algoritmus itt is hasonlóan működik, mint a nyílt aukcióknál, de ezekhez a privát piacterekhez csak kiválasztott hirdetők férnek hozzá, mivel meghívásos alapú.

 
  • Programmatic Direct: Ha egy weboldal tulajdonosa 1 az 1 ellenében szeretne üzletet kötni a médiavásárlóval, akkor ezt az üzletet Programmatic Direct üzletnek nevezik. Ezek a hirdetéselhelyezések a leg “prémiumabbak”, de egyben a legdrágábbak is.

 

Mi az a DV360?

 

Rengeteg programmatic reklámügynökség létezik, amelyek különböző hirdetési készleteket és hirdetési megoldásokat kínálnak.

A Google Display és Video 360 segítségével szinte az összes különböző programmatic inventory szolgáltatóhoz hozzáférhetsz és/vagy privát üzleteket köthetsz. A DV360 olyan platform, amely a ma ismert programozott hirdetési lehetőségek nagy részét összesíti.

 
 
 
 

Egyedi célzás

 

A DV360-ban nem csak egyedi célközönségeket hozhat létre, hanem harmadik féltől származó adatszolgáltatókat is használhat, valamint összekapcsolhatja adatkezelési platformjait (mint például az Adobe, Weborama, Eyeota stb…).

Ráadásul mindezen célközönségeket keverheted is, hogy tökéletes célközönséget hozz létre a kampányaidhoz.

 

Egyedi hirdetési formátumok

 

A DV360 lehetőséget kínál arra, hogy egy platformról egyszerre futtathass Display, Video, Audio vagy akár TV hirdetéseket. Olyan speciális hirdetési formátumokat is könnyedén létrehozhatsz és használhatsz, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre. LINK

Ezeket az egyedi kreatívokat egyszerű bannerek, némi szöveg és a kreativitásod segítségével hozhatod létre. 😉

 
 

Záró gondolatok

 

A Google Display és Video 360 rengeteg lehetőséget kínál azon hirdetők számára, akik egyedi hirdetéseket szeretnének futtatni a tökéletesen célzott közönség számára.

A megfelelő kampányterv elkészítése, a célközönség kiválasztása és beállítása, majd a hirdetések optimalizálása a maximális potenciál elérése érdekében azonban összetett feladat.

 

Ha van olyan weboldalad, ahol szeretnéd kipróbálni hogyan teljesítenek a programmatic hirdetések, de túl bonyolultnak gondolod, akkor van egy remek hírünk!

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig elmondjuk milyen lehetőségek rejlenek webshopodban egy kötetlen, körülbelül fél órás beszélgetés alatt.

Ami még érdekelhet...

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált termékek és szolgáltatások az igényeikhez legjobban illeszkednek, kihívást jelent...

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Mint a legtöbb közösségi média platform, a LinkedIn is folyamatosan frissítésekkel rukkol elő, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóinak. Az új funkcionalitásokkal és újításokkal...