Mi az a TikTok? Miért érdemes hirdetni a platformon?

A cikket írta a Markestic

2022-07

Mi a TikTok?

A TikTok olyan közösségi média platform, amelyet rövid, legfeljebb 60 másodperces videók készítésére, megosztására és felfedezésére használhatsz. Nemrégiben pedig a TikTok bevezette a 3 és 10 perces videókat is!

A TikTok a világ egyik leggyorsabban növekvő platformja, amely a felhasználók és a hirdetők tekintetében is egyre nagyobb eléréssel rendelkezik.

2016-ban egyesült a Musical.ly-val, amely platformot elsősorban a 12-15 évesek használták. A TikTok viszont már nem csak a Z generációnak, hanem az X és Y generációnak is szól.

A TikTok-on naponta átlagosan 52 percet töltenek világszerte, a gyorsan tanuló algoritmusnak köszönhetően pedig olyan videókat mutat, amelyek érdekesek lehetnek számodra. Pont emiatt a platform szabályosan a képernőyre ragasztja a szemedet.

 

Miért éri meg a TikTok-on hirdetned?

A TikTok több mint 1 milliárd havi aktív felhasználóval rendelkezik.

Ma ez az első számú letöltött alkalmazás, megelőzve az olyan népszerű közösségi platformokat, mint az Instagram, Snapchat, Facebook.

Referenciaként – más közösségi platformok aktív felhasználói:

Facebook – 2,9 milliárd

YouTube – 2,2 milliárd

Instagram – 1,4 milliárd

TikTok – 1,0 miliárd

Snapchat – 500 millió

Pinterest – 480 millió

Twitter – 397 millió

 

Nemek szerinti demográfiai adatok

2021 márciusában a TikTok aktív felhasználói fiókjainak 61%-át az Egyesült Államokban a női felhasználók tették ki, míg a férfi felhasználók csak 39%-át.

A sikeres reklámozás top 3 témája:

 • Fogyasztási cikkek, például ruházati cikkek vagy kozmetikumok;

 • Info business: pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos képzés, coaching;

 • Játékok és alkalmazások.

 

Általánosságban elmondható, hogy a TikTok hirdetések az impulzusvásárlási termékek esetében konvertálnak a legjobban.

A TikTok-hirdetések a márkaismertség növelésére is hasznosak, mivel a platform széles közönséggel rendelkezik.

 

TikTok hirdetési irányelvek

Nem meglepő, hogy mint minden más hirdetési platform, a TikTok is szigorú hirdetési irányelvekkel és szabályzatokkal rendelkezik. Rengeteg olyan téma van, amelyet nem szabad hirdetni a TikTokon:

 
 • Állatok, állati részek vagy termékek

 • Felnőtteknek szánt szexuális termékek, szolgáltatások és szórakoztatás

 • Kaszinók és szerencsejátékok

 • Cigaretta és dohánytermékek

 • Hamisítás és kalózkodás

 • Kábítószerek és kellékek

 • Rendőrségi/katonai felszerelések

 • Politikai hirdetések, és a lista folytatható.

További információ: https://ads.tiktok.com/help/article?aid=9550

 
 

Mennyiért lehet hirdetni a TikTok-on?

Az önkiszolgáló hirdetésekhez a TikTok legalább 500 $-os költségvetést igényel a teljes kampányokhoz, a hirdetéscsoportokhoz pedig legalább 20 $-os minimumköltségvetést. Ez a minimum lehetővé teszi, hogy tényleges eredményeket tapasztalhas, és a hirdetéseid elérjék céljukat.

 

Mielőtt hirdetni kezdesz a TikTok-on, szükséged lesz:

 • Business Center,

 • Ad Account,

 • TikTok Pixel beálításokra, fiókokra

 

Business Center:

Ha hirdetni szeretnél a TikTok-on, először is szükséged lesz egy Business Centerre. A TikTok Business Center lényegében egy “központ”, amely lehetővé teszi a szervezetek vagy ügynökségek számára, hogy több TikTok hirdetési fiókot hatékonyabban és biztonságosabban kezeljenek.

 
 

Ads Center:

Miután az Business Centered elkészült, elkezdheted a kampányok létrehozását a Ads Centerben. Ha ismered a Facebook Ads Managert, a TikTok Ads Center sem fog nehézséget okozni, mivel a két platform meglehetősen hasonlít egymásra.

 
 

TikTok pixel

A TikTok Pixel egy hatékony mérési eszköz, amely nyomon követi a TikTok-hirdetések hatását a webhelyeden. Ez az okos kis kóddarab lehetővé teszi, hogy nyomon kövesd az eladásokat, a felhasználói aktivitást, és megtaláld a megfelelő közönséget a hirdetéseihez.

 

Mindenképpen ajánlott a TikTok pixel beállítása a weboldaladon, hogy mérni tudd a kampányaid sikerét.

 

Campaign Objectives

A TikTok széles kampánycélok választékát kínálja. Minden egyes kampánnyal kapcsolatban érdemes átgondolnod pontosan mit is szeretnél elérni, és ennek megfelelően kiválasztani a kampánycélokat.

 

A kampánycélok listája a TikTok Hirdetések kezelőjében.

 

Végszó

A TikTok manapság a leggyorsabban növekvő közösségi platform, és innen csak tovább fog növekedni. A TikTok-felhasználók más közösségi médiumokhoz képest többet foglalkoznak a tartalommal. Sok alkotó a YouTube-ról és az Instagramról a TikTok-ra vándorol át a tartalmaival. A tanulmányok azt mutatják, hogy a TikTok egyre népszerűbb a többi közösségi platform felhasználói körében.

 

A TikTok hasonló hirdetési funkciókkal rendelkezik, mint a Facebook és az Instagram.

Érdemes hirdetni a TikTokon, de leginkább akkor, ha a célközönséged a fiatalabb generáció, vagy a terméked impulzívan megvásárolható.

 

Ha ismertséget szeretne építeni márkája számára, érdemes esélyt adni a TikTok hirdetéseknek.

Ami még érdekelhet...

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált termékek és szolgáltatások az igényeikhez legjobban illeszkednek, kihívást jelent...

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Milyen frissítések várhatóak a LinkedIn-en 2023-ban?

Mint a legtöbb közösségi média platform, a LinkedIn is folyamatosan frissítésekkel rukkol elő, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóinak. Az új funkcionalitásokkal és újításokkal...