Ütős TikTok tippek vállalkozásoknak

A cikket írta a Markestic

2022-11

A TikTok egyre népszerűbb közösségi média alkalmazás, különösen a fiatalok körében. A platformot „az új Snapchatnek” nevezték el, és könnyen érthető, miért. A TikTok lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rövid videókat készítsenek zenére, amelyeket aztán megosztanak barátaival és családjukkal. Már több mint 800 millió felhasználót tudhat magáénak világszerte – és csak 2017-ben jelent meg.

A Facebooknak sem sikerült megvennie

Többször röppentek már fel a hírek, hogy a Facebook a háttérben talán a TikTok felvásárlására készülhet, miután az utóbbi magasan elhúzott a többi közösségi média platform mellett az elmúlt években. Látszólag a Facebooknak sem sikerült azonban bekebelezni versenytársát, a videós oldal továbbra is száguld, a Meta funkciói között pedig visszaköszönnek a TikTok megoldásai – például a Reels videók az Instagram felületen. Ha Zuckerberg is ekkora potenciált lát benne, neked is érdemes lenne kipróbálni, mit is tud az alkalmazás!

Miért érdemes a vállalkozásodnak fent lennie TikTokon?

A TikTok bár népszerű a Z generáció körében (az 1995 után születettek), egyre nő az idősebb generációs felhasználók száma is. Ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni, ha minél szélesebb körben szeretnéd ismertté tenni a márkádat és termékeidet. Ha eddig nem gondolkodtál azon, hogy TikTokon is elkezdj hirdetni, most itt az ideje, hiszen a platform növekedése még most is dübörög.
Ráadásul az alkalmazás ingyenes, és nem is ördöngősség használni – szóval miért ne tennéd?

Hogyan készítsd el az első TikTok hirdetésedet?

Ha a TikTokon nem csak tartalomygártóként szeretnél megjelenni, de hirdetéseket is készítenél, akkor ezzel az első néhány lépéssel egyszerűen el tudsz indulni:
A kezdéshez lépj az alkalmazásban a képernyő tetejére, és válaszd a „Hirdetések” lehetőséget a menüsorban. Innen válaszd ki az “Új hirdetési kampány” lehetőséget. Ezután megjelenik egy képernyő, ahol részleteket adhatsz meg hirdetési kampányról. Amit mindenképpen javaslunk az a költségkeret és a hirdetés típusának meghatározása:

Költségkeret: Ez az az összeg, amennyi pénzt szeretnél az adott kampány futtatására költeni. Javasoljuk, hogy kezdj kicsiben, így kipróbálhatod a különböző típusú hirdetéseket anélkül, hogy túl sokat kockáztatnál egyszerre!

Hirdetés típusa: A TikTokon háromféle hirdetés érhető el: videohirdetések, hanghirdetések és CTA-gombok (a CTA-k olyan gombok, amelyek kattintáskor máshová vezetik az embereket). Egyelőre koncentrálj csak egy szöveges feliratokkal ellátott, alapvető videohirdetés létrehozására!

Természetesen az ütős hirdetésekhez a jó videós tartalmak is elengedhetetlenek, így mindenek előtt ennek az elkészítésével érdemes kezdeni. Ha elégedett vagy az elkészült tartalommal és a hirdetési kampány beállításaival, ideje megnyomni a közzétételt!
Ezután nincs más dolgod hátra, csak figyelni a kampány eredményeit akár közvetlenül az irányítópulton, vagy adatok exportálásával a Google Táblázatokba vagy az Excelbe és reagálni a felhasználók igényeire.

Összegzés

Ha éppen új megoldásokat keresel a Z generációval és a millenniumi közönséggel való kapcsolatteremtésre, érdemes megfontolni a TikTok alkalmazás használatát. Az alkalmazás exponenciálisan nőtt az elmúlt években, ma már világszerte több, mint 500 millió felhasználóval büszkélkedhet. A TikTok nem csak a termékek marketingjéről szól – ezt a platformot használhatod arra, hogy személyesebb kapcsolatba lépj közönségeddel, vagy akár közösen hozz létre tartalmat velük. Ne feledd, hogy a TikTok-ot használó emberek nem kedvelik a manipulációs technikákkal teleszőtt tartalmakat, tehát videóid legyenek mindig szórakoztatóak és hitelesek!

 

Ami még érdekelhet…

A digitális marketing jövője 

A digitális marketing jövője 

A termékek és szolgáltatások értékesítése sosem volt könnyű feladat. Az ügyfelek meggyőzése, hogy az általunk kínált...